Suroviny: 200 g hrubších krúp, 1 cibuľa, olej, 150 g čerstvých húb, 2 strúčiky cesnaku, 1 kocku mäsového bujónu(masox), soľ, korenie, 2 rajčiny, 100 g póru, 100 g tvrdého syra, čerstvá petržlenová vňať.
Postup: Krúpy dobre prepláchneme a necháme na site odkvapkať. Na horúcom oleji zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme očistené na kúsky pokrájané huby, na kolieska pokrájaný pór, osolíme, okoreníme a spolu krátko orestujeme. Potom k orestovanej zmesi pridáme premyté krúpy, zalejeme3 dcl horúcej vody a pridáme polovičku rozmrveného masoxu. Prikryjeme a necháme dusiť asi 15 minút. potom odokryjeme, pridáme prelisovaný cesnak, na mesiačiky pokrájané rajčiny, premiešame a necháme prikryté postáť aspom 5 minút. Porcie krúp s hubami posypeme nastrúhaným syrom a nasekanou petrželkou.