Suroviny: 00 g ryže, 1 PL vegety, 1 kocka zeleninového bujónu, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, , majoránka, kečup, 2 zelené papriky, 4 rajčiny, 2 vajcia, olej.
Postup: Ryžu dobre prepláchneme a v kastróly na troche horúceho oleja ryžu opražíme. Opraženú ryžu zalejeme horúcou vodou, pridáme bujón a udusíme domäkka. Zeleninu očistíme a pokrájame. Do udusenej ryže pridáme polovicu očistenej zeleniny, rozšľahané vajcia, ochutíme korením, majoránkou a vegetou. Zmes premiešame a vložíme ju do vymastenej zapekacej misy. Navrch pokladieme zvyšnú polovicu očistenej pokrájanej zeleniny, pokvapkáme olejom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Porcie zapečenej ryže na tanieri pokvapkáme kečupom.