Kuracie stehná na kapuste

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 05. 09. 2008

Suroviny: 4 celé kuracie stehná, soľ, koreniie, 8 plátkov údenej slaninky, 1 cibuľa, olej, 1/2 kg kyslej kapusty, rasca, vegeta.

Postup: Umyté a osušené kuracie stehná osolíme, okoreníme a poobaľujeme plátkami slaninky. Na troche oleja speníme nadrobno nasekanú cibuľu a na nej pripravené obalené stehná z obidvoch strán prudko opečieme. Opečené stehná vyberieme a do výpeku pridáme scedenú kyslú kapustu. Posypeme ju rascou, trochou vegety a dobre premiešame. Potom kapustu prlozíme do pekáčika, podlejeme trochou vodya na kapustu uložíme opečené stehná. Vo vyhriatej rúre upečieme dozlatova. Počas pečenia podľa potreby podlievame horúcou vodou. Podávame s opekanými zemiakmi.