Suroviny: 300 g cestovín (farfale alebo väčšie kolienka), 250 g suchej strakatej fazule, soľ, 1 cibuľa, 1 PL masti, 100 g údenej slaninky, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, niekoľko guličiek nového korenia, mleté čierne korenie, 2 dcl smotany, 1 PL hladkej múky, ocot, cukor, kečup.
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode, uvarené scedíme, pokvapkáme olejom a premiešame. Deň vopred namočenú fazuľu dáme do hrnca, zalejeme ju vodou osolíme, pridáme bobkový list, nové korenie a uvaríme skoro domäkka. Na troche masti oškvaríme na kocky pokrájanú slaninku, pridáme nasekanú cibuľu, opražíme a pridáme do fazule. Potom pridáme prelisovaný cesnak a dovaríme domäkka. Do smotany rozhabarkujeme hladkú múku, prelejeme ju do fazule aza občasného pomiešania necháme na slabšom ohni prevrieť. Fazuľu s omáčkou dochutíme octom, cukrom a rozdelíme na porcie cestovín. Porcie cestovín s fazuľovou omáčkou pokvapkáme na tanieri s kečupom.