Suroviny: 600 g zmesi mletého bravčového a hovädzieho mäsa, soľ, korenie, mletá rasca, mletá sladká paprika, 1 vajce, strúhanka, 2 PL smotany na varenie, olej, 2 cibule, mäsový vývar z kocky.
Postup: Pomleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, mletú papriku, smotanu, rozšľahané vajce a dobre vymiešame. Zo zmesi tvarujeme gule, ktoré obalíme v strúhanke. Pripravené mäsové gule vypražíme vo väčšom množstve horúceho oleja dočervena. V kastróle opražíme na troche oleja na kolieska nakrájanú cibuľu, poukladáme na ňu vypražené mäsové gule, podlejeme ich s 2 dcl mäsového vývaru a prikryté necháme asi 20 minút podusiť. Podávame s varenými zemiakmi posypanými s najemno nasekanou petrželkou a zeleninovou oblohou.