Čeburky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 10. 09. 2008

Suroviny: 400 g hrubej múky, 40 g masti, soľ, voda olej na vyprážanie. PLNKA: 150 g mletého pečeného bravčového mäsa, 100 g mletého vareného hovädzieho mäsa, (z polievky), 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie.

Postup: Do múky pridáme masť, vodu, osolíme a vypracujeme polotuhé cesto. Necháme ho 10 minút odpočinúť a potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 5 mm. Z pripraveného cesta vykrajujeme formičkou kolieska, ktoré naplníme plnku, preložíme cez polovicu a okraje popritískame. Hotové čeburky vypražíme na olejio dozlatista. Podávame s dusenou kyslou kapustou. PLNKA: Uvarené hovädzie mäso zomelieme, pridáme pomleté bravčové pečené mäso, najemno nasekanú alebo pomletú cibuľu, osolíme, okoreníme a doriedime mäsovým vývarom na hustejšiu kašu. Podľa možností môžeme použiť aj iné druhy tepeľne upraveného mäsa alebo pomleté mäkké údeniny.