Morčacie soté v zemiakovej placke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 10. 09. 2008

Suroviny: 1/2 kg morčacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, sojová omáčka, solamyl. Tradične upečené zemiakové placky.

Postup: Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na hrubšie rezance. Nakrájané mäso posolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, posypeme solamylom a pokvapkáme sojovóu omáčkou. Zmes premiešame a necháme chvíľu postáť. Na horúcom oleji opražíme na pásiky pokrájanú cibuľu, pridáme pripravené mäso, orestujeme, podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka. Podávame na zemiakovej placke obložené zeleninovou oblohou.