Suroviny: 4 vajcia, 1 PL masti, 2 žemle, 1 dcl mlieka, 40 g masla, soľ, korenie, nasekaná petržlenová vňať. Na zapečenie: 2 vajcia a 2 dcl kyslej smotany.
Postup: 4 vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a prekrojíme po d´´lžke na polovice. Z prekrojených vajec vyberieme žĺtky. Maslo premiešame, pridáme k nemu vybraté žĺtky z vajec, v mlieku navlhčené žemle, soľ, korenie a nasekanú petrželku. Všetko spolu poriadne premiešame a touto hmotou naplníme do kopčista rozkrojené polovičky vaječných bielkov. Naplnené vajcia poukladáme do vamastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy. Nakoniec všetko polejeme v smotane rozšľahanými posolenými vajciami. Zapečieme vo vyhriatej rúre a podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom.