Fašírky z ovsených vločiek

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Diéty, Vydané dňa: 11. 09. 2008

Suroviny: 100 g ovsených vločiek, 1 PL masti, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, strúhanka, hladká múka, 1 vajce, masť na vyprážanie, 3 dcl vody, soľ.

Postup: Do 3 dcl vriacej osolenej vody nasypeme ovsené vločky a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Kašu necháme vychladnúť. Na masti necháme speniť nadrobno nasekanú cibuľu, premiešame ju s vychladnutou kašou a pridáme prelisovaný cesnak, vajce a dohustíme strúhankou. zmes dobre premiešame a dochutíme soľou. Na pomúčenej doske tvarujeme z pripravenej hmoty malé fašírky, ktoré obaľujeme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Pripravené fašírky vypražíme na horúcej masti dočervena. podávame so zemiakovou kašou alebo s keľovým prívarkom.