Mäsové frikadelky s horčicovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 16. 09. 2008

Suroviny: 600 g mletého bravčového mäsa, strúhanka, 2 vajcia, soľ, korenie, majoránka, 1 malá cibuľa, 5-6 strúčikov cesnaku, olej. NA OMÁČKU: 2 PL masla, 50 g hladkej múky, plnotučná horčica, kyslá smotana, soľ, citrónová šťava, 3/4 L vody.

Postup: Mäso dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, majoránku podľa chuti a dobre premiešame. Zahustíme strúhankou a znova premiešame. Zo zmesi vytvarujeme guľky a vypražíme ich na oleji zo všetkych strán dočervena. OMÁČKA: na masle opražíme dozlatista múku, zalejeme ju studenou vodou, premiešame, osolíme a necháme prevariť. Potom pridáme horčicu, zjemníme smotanou a dochutíme citrónovou šťavou. Už nevaríme! Frikadelky podávame poliate s omáčkou s opekanými zemiakmi, posypanými nasekanou pažítkou.