Kuracie filety v balsamico omáčke...recept 5*

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 22. 09. 2008

Suroviny: 4 kuracie filety z prsíčok, soľ, korenie, 4 PL olivového oleja, viazanička mladej cibuľky, 1 kg čerstvých šampiňónov, 1/2 L hydinového vývaru (z kocky), 3 PL tekutého medu, 5 PL balzamicového octu, stužovač omáčky-(Mondamín alebo Solamyl.)

Postup: Mäso opláchneme, osušíme obrúskom a okoreníme z obidvoch strán. Pripravené filety opekáme na horúcom oleji asi 15 minút. Cibuľku posekáme na kúsky a šampiňóny rozkrájame na štvrtinky. Opečené filety vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na výpeku restujeme pripravenú cibuľku a šampiňóny asi 5 minút. Potom pridáme do tejto zmesi med, balzamiko, vývar a spolu všetko prevaríme. Nakoniec túto omášku zahustíme stužovačom omáčky a dochutíme korením a soľou. Filety na tanieri polejeme uvarenou balzamico omáčkou so šampiňónmi a podávame s dusenou ryžou a kompótom.