Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa zo stehna, 2 PL masti, 25 g údenej slaninky, 1 menšia mrkva, kúsok zeleru, menší petržlen, 1 cibuľa, 3 PL hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, soľ, korenie, ocot, horčica, 1 maličká konzerva sterilizovaných šampiňónov.
Postup: Mäso opláchneme, osušíme a prešpikujeme pásikmi údenej slaninky. Pripravené mäso prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenej masti. Opečené mäso vyberieme a odložíme. Na výpeku orestujeme nasekanú cibuľu a na malé kocočky pokrájanú zeleninu. Opečené mäso a orestovanú zeleninu preložíme do kastróla, osolíme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou. Pridáme troška octu a prikryté udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme smotanou, do ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku. Pridáme horčicu, premiešame a necháme na slabom ohni povariť. Hotovú omáčku pretrieme cez sito a do precedenej pridáme pokrájané šampiňóny. Mäso pokrájame na plátky, polejeme omáčkou a podávame s ryžou alebo s cestovinou.