Grilovaná krkovička v maslovej marináde

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 25. 09. 2008

Suroviny: 30 dkg masla, za hrsť nasekanej petržlenovej vňate, mletá rasca, majoránka, 4 dcl čierneho piva, 1 čL mletého zázvoru, soľ, 600 g bravčovej krkovičky.

Postup: Do rozpusteného masla primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, pridáme mletú rascu, majoránku, mletý zázvor, pivo a zmes osolíme.Spolu všetko premiešame a prehrejeme. Marinádu necháme vychladnúť a naložíme do nej plátky krkovičky. Uložíme do chladničky a necháme marinovať najlepšie cez noc. Namarinované porcie krkovičky pozvoľna ugriľujeme na grile alebo na stejkovej panvici. Podávame s chlebom, horčicou a sterilizovanými feferónkami alebo s ovocnou omáčkou a hranolkami.