Baraní pilaf

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Baranie a jahňacie mäso, Vydané dňa: 02. 10. 2008

Suroviny: 400g baranieho mäsa z pliecka,50g oleja alebo masti,10g parmezánu, 300g ryže,40g cibule, 40g rajčín, sladká paprika, mleté čierne korenie,15g hladkej múky, soľ.

Postup: Na rozpálenom tuku opražíme do ružova nadrobno pokrájanú cibuľu, zamiešame papriku, trochu zalejeme vriacou vodou, vložíme umyté baranie mäso pokrájané na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme paradajky pokrájané na kolieska a dusíme pod pokrievkou. Keď je mäso napoly mäkké , odoberiemedo čistej rajničky časť šťavy, zasypeme múkou opraženou do červena, zalejeme vlažnou vodou a varíme, kým nezačne hustnúť. K napoly udusenému mäsu pridáme prepláchnutú ryžu, zalejeme vriacou vodou, prisolíme, necháme bez miešania prevariť, prikryjeme pokrievkou a udusíme v rúre do mäkka. Ryža sa nesmie lepiť. Hotový pilaf rozmiešame, urovnáme na misu, posypeme strúhaným parmezánom a okolo nalejeme zahustenú šťavu. Nikde je zvykom hotovým pilafom naplniť šálku a podávať ho vyklopený na teplom tanieri.