Baranie na divoko.

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Baranie a jahňacie mäso, Vydané dňa: 02. 10. 2008

Suroviny: 600g baranieho stehna, 40g údenej slaniny, 40g cibule, 20g masti, majorán, 100g koreňovej zeleniny, mleté čierne korenie, bobkový list, 20g múky, 1 dl bieleho vína, voda , soľ.

Postup: Baranie mäso popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanú, očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list, pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania prikryté dusíme až do zmäknutia. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, dobre povaríme, prepasírujeme a na koniec prilejeme víno. Hotovou šťavou polejeme pokrájané mäso. Podávame so zemiakmi, s knedlou, ryžou alebo cestovinou. /keď nemám baraninu , robím to z hovädzieho/