Suroviny: 600g baranieho stehna, 40g údenej slaniny, 40g cibule, 20g masti, majorán, 100g koreňovej zeleniny, mleté čierne korenie, bobkový list, 20g múky, 1 dl bieleho vína, voda , soľ.
Postup: Baranie mäso popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanú, očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list, pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania prikryté dusíme až do zmäknutia. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, dobre povaríme, prepasírujeme a na koniec prilejeme víno. Hotovou šťavou polejeme pokrájané mäso.
Podávame so zemiakmi, s knedlou, ryžou alebo cestovinou.
/keď nemám baraninu , robím to z hovädzieho/