Baranie s ryžou na srbský spôsob.

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Baranie a jahňacie mäso, Vydané dňa: 02. 10. 2008

Suroviny: 400g baraniny, 2 lyžice oleja, 1 veľká cibuľa, vývar z mäsa alebo z kocky, 1 bobkový list, 200g ryže, červená sladká paprika mletá, 2 rajčiaky, zelená petržlenová vňať, soľ

Postup: Mäso pokrájame na kocky a s pokrájanou cibuľou v oleji popražíme. Po chvíli pridáme vývar a povaríme asi 1 hodinu. Pridáme umytú predvarenú ryžu a len na chvíľu spolu povaríme. Dusíme ešte chvíľu pod pokrievkou, dosolíme, pridáme papriku, ozdobíme štvrtkami rajčiakov a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so šalátmi.