Cassis z čiernych ríbezlí ( recept od rodiny z Francie)

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ovocie, Vydané dňa: 02. 10. 2008

Suroviny: 100 g čerstvých čiernych ríbezlí, 4-5 čerstvých listov z čiernych ríbezlí, 1 dcl 40% alkoholu- (vodka), kúsok celej škorice, 1 voňavý klinček. Na cukrovo-vínny sirup: 300 g kryštáľového cukru, 1,5 dcl červeného vína.

Postup: Očistené a umyté ríbezle dáme do zavareninového pohára spolu s ríbezľovými listami. Pridáme celú škoricu, klinček a zalejeme alkoholom. Pohár zakryjeme pergamenoma previažeme. Necháme stáť 2 mesiace a viac...až do 1 roka. Takto odstátu zmes obsah pohára prelisujeme a prefiltrujeme cez obrúsok. Mali by sme získať asi 2,25 dcl šťavy. Cukor a víno prevaríme do zhustnutia na sirup, do ktorého prilejeme vylisovanú ríbezľovú šťavu. Necháme spolu krátko povariť a znova prefiltrujeme. Hotový likér nalejeme do fliaš...