DIA roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Diéty, Vydané dňa: 04. 10. 2008

Suroviny: 400g hovädzej roštenky, 4 PL oleja, soľ, korenie, 100 g masla, 1 PL hladkej múky, 1 cibuľa. ENERGETICKÁ HODNOTA / porcia: 1938 KJ, sacharidy:6 g, tuky:35 g, bielkoviny:31 g.

Postup: Mäso nakrájame na hrubšie plátky, jemne ho naklepeme a okraje ponarezujeme. Pripravené mäso solíme, okoreníme a opečieme prudko z obidvoch strán na horúcom oleji. Opečené mäso vyberieme a preložíme do kastróla. Na výpeku z mäsa osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu dozlatista a odložíme bokom. Na troške oleja upražíme zápražku z múky, opraženú zalejeme studenou vodou, premiešame, pridáme maslo a necháme prevrieť. Maslovú zápražku prelejeme na mäso a prikryté udusíme domäkka. Udusené roštenky polejeme opraženou cibuľou a podávame s ryžou.