DIA jablkový závin

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Diéty, Vydané dňa: 04. 10. 2008

Suroviny: 1 balenie lístkového cesta, 300 g ošúpaných jabĺk, škorica, umelé sladidlo podľa chuti, 1/4 vajca na potretie závinu. ENERGETICKÁ HODNOTA/porcia: 682 KJ, sacharidy 28 g, tuky:3,7 g, bielkoviny:4,6 g.

Postup: Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát. Polovičku vyvaľkaného plátu posypeme nahrubo nastrúhanými jablkami, poprášime mletou škoricou a pridáme pár kvapiek sladidla. Naplnené cesto zvinieme do závinu a uložíme ho na pomastený plech. Závin potrieme zľahka žĺtkom z vajca a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Počas pečenia povrch závinu pár krát potrieme mliekom, do ktorého sme pridali pár kvapiek umelého sladidla.