Holštajnské rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 23. 10. 2008

Suroviny: 400 g teľacieho (alebo bravčového) mäsa, 60 g masti, 60 g šunky, 60 g kyslých uhoriek, 1 PL hladkej múky, soľ, korenie, 4 vajcia.

Postup: Mäso odblaníme a pokrájame na rezne. Potom ich naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na horúcej masti z obidvoch strán. Opečené rezne podlejeme trochou horúcej vody, pridáme ku ním na rezance pokrájanú šunku a spolu podusíme. Mäkké rezne vyberieme a pdáme na misu. Na každý rezeň položíme opečené vajce(voľské oko). Šťavu z rezňov zahustíme múkou prevaríme a prelejeme na rezne. Dozdobíme na pásiky pokrájanými uhorkami a podávame s kašou z varených zemiakov.