Bravčové na rajčinách

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 23. 10. 2008

Suroviny: 1/2 kg bravčového mäsa z pliecka, 2 PL masti, 1 cibuľa, 200 g rajčín (alebo 50 g rajčinového pretlaku), 2 PL hladkej múky, soľ, korenie.

Postup: Mäso nakrájame na rezne, naklepeme a okraje ponarezujeme. Potom pripravené rezne prudko opečieme z obidvoch strán na horúcej masti. K opraženým rezňom pridáme postrúhanú, alebo najemno nasekanú cibuľu a krátko spolu popražíme. Všetko osolíme, okoreníme a podlejemetrochou horúcej vody. prikryté udusíme domäkka. Pred dodusením pridáme na kocočky pokrájané(ošúpané) rajčiny a ešte chvíľu podusíme. Mäkké rezne vyberieme, omáčku zahustíme múkou, zjemníme troškou cukru a prevaríme. Šťavu prepasírujeme cez sito na rezne. Podávame s ryžou, knedľou, alebo s cestovinami.