Hamburgské barvčové stehno

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 23. 10. 2008

Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, 2 PL masti, 1 cibuľa, 50 g údenej slaninky, 100 g kyslých uhoriek, 100 g mrkvy, 40 g zeleru, 40 g petržlenu, 2 PL hladkej múky, 1 dcl kyslej smotany, soľ, korenie.

Postup: Mäso v celku prešpikujeme prúžkami údenej slaninky, prúžkami uhoriek a prúžkami zeleniny. Takto prešpikované mäso prudko opečieme zo všetkych strán na horúcej masti. Do výpeku pridáme na kocky pokrájané zvyšky zeleniny, slaninky a uhoriek. Pridáme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu a všetko spolu opražíme. Potom podlejeme horúcou vodou a prikryté udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme,a pokrájame na plátky. Omáčku zahustíme zátrepkou zo smotany a múky. Necháme prevrieť a prelievame na pokrájané porcie mäsa. Podávame s ryžou alebo so žemľovou knedľou.