Slané hubové dolky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 03. 11. 2008

Suroviny: 4,5 dcl pochúťkovej smotany, 10 PL polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, 300 g húb (rýdziky, kuriatka ap.),100 g strúhaného tvrdého syra, 1 čL kypriaceho prášku, olej, 150 g syru Feta, bylinky.

Postup: Očistené huby pokrájame nadrobno a necháme ich na oleji smažiť asi 15 minút. Osmažené huby osolíme, okoreníme a necháme vychladiť. 2 dcl smotany zmiešame s múkou, vajíčkami, strúhaným tvrdým syrom, kypriacim práškom a usmaženými hubami. (trocha usmažených húb si odložíme na dozdobenie). Zmes premiešame a na dolkárni- (panvici)z nej smažíme zlatisté dolky. Zvyšnú smotanu premiešame s pomrvenou alebo nahrubo nastrúhanou Fetou. Hotové dolky podávame so syrovou smotanovou zmesou, ozdobíme troškou usmažených húb a posypeme nasekanými bylinkami. (pažítka alebo zelená petržlenová vňať).