Jesenná hubovica

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 03. 11. 2008

Suroviny: 1 kg lesných húb- (zmes), 1 cibuľa, olej, soľ, biele mleté korenie, 2 dcl kyslej smotany, 2 dcl smotany na varenie, 1 väčší tavený syr -(napr.syrokrém), 1 jablko, 30 g údenej slaninky.

Postup: Huby a jablko očistíme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Na panvici s trochou oleja osmažíme na malé kocočky pokrájanú slaninku a polovičku nakrájaných húb. Usmažíme dochrumkava. V hrnci na troche oleja osmažíme nasekanú cibuľu, pridáme druhú polovicu pokrájaných húb, nakrájané jablko a osmažíme. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 15 minút. Potom prilejeme obidva druhy smotany, pridáme na kúsky nakrájaný tavený syr a varíme za stáleho miešania , až sa syr rozpustí. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom alebo rozšľaháme metličkou. Dochutíme soľou, korením a nakoniec do polievky primiešame huby osmažené na slaninke.