Grilovaná bravčová panenka so slivkovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 03. 11. 2008

Suroviny: 200 g bravčovej panenky, 100 g čerstvých alebo kompótových sliviek, 100 g scherry rajčiniek, soľ, korenie, bazalka, 1 cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, varený zemiak, solamyl, červené víno, extra olivový olej.

Postup: Panenku odblaníme a nakrájame na špalíčky. Osolené a okorenené špalíčky panenky opečieme na horúcom oleji z každej strany asi 5-6 minút. Opečené mäso zabalíme do alobalu a necháme na teplom mieste. Na výpeku orestujeme najemno nasekanú cibuľu pridáme roztlačený cesnak a nakrájané slivky. Podlejeme trochou vína a dusíme až sú slivky takmer mäkké. Potom trocha solamylu rozmiešame v troške studenej vody, omáčku zahustíme a dochutíme soľou, korením a bazalkou. Varený zemiak rozkrájame na hrubšie plátky, na každý položíme opečený špalíček panenky, posypeme nakrájanými račinkami a pokvapkáme panenským olivovým olejom. Porcie polejeme slivkovou omáčkou.