Liptovské droby

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 08. 11. 2008

Suroviny: 1 kg zemiakov, 1 vajce, 2 cibule, 4-5 strúčikov cesnaku, 2 pL hladkej múky, 2 PL hrubej múky, 1 PL strúhanky, majoránka, mleté čierne korenie, soľ, bravčové črevá.

Postup: Zemiaky a cibuľu ošúpeme a spolu nastruháme. Pridáme prelisovaný cesnak, vajce, strúhanku, obidva druhy múky, soľ a koreniny podľa svojej chuti. Zmes dobre premiešame a naplníme do umytých bravčových čriev. Konce čriev uzavrieme drievkom alebo uviažeme na uzlík. Naplnené črevá popicháme ihlicou a upečieme na plechu vo väčšom množstve omastku v dobre vyhriatej rúre. Počas pečenia droby obraciame, aby sa upiekli zo všetkych strán. Podávame horúce s horčicou a chlebom.