Suroviny: Mäso z hovädzej sviečkovice, sterilizované zelené korenie, čerstvo pomleté čierne korenie, olej, soľ.
Postup: Sviečkovicu odblaníme a palec a špičku z nej odkrojíme. Tieto odkrojené kúsky použijeme napr. na minútkovú úpravu. Zostávajúcu strednú časť sviečkovice nakrájame na 3-4 cm vysoké kúsky-ktoré dlaňou rozmačkneme a naložíme ich do korenistej marinády a necháme marinovať niekoľko hodín. Mäso neklepeme !!! MARINÁDA: zelené sterilizované korenie rozmixujeme, pridáme k nemu čerstvo namleté čierne korenie, olej a premiešame. V marináde mäso marinujeme aspom 3 hodiny. Marinádu nesolíme, ale stejky osolíme až tesne pred pečením !!! Pripravené stejky prudko opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán, aby sa na povrchu utvorila kôročka. Potom stejky uložíme na plech vyložený alobalom a v predhriastej rúre na 100°C dopekáme asi 15 minút. Ak chceme mať stejky krvavé dopekáme ich kratší čas. Najlepšie stejky sú zo sviečkovice z mladého býčka do veku 19 mesiacov. Mäso prerastenejšie tukom nám zaručí krehkejšie stejky.