Suroviny: Mrkva, stopkový zeler, uhorky, reďkovky, rajčinky, papriky (kápie), kaleráby, hlávkový šalát. Suroviny na omáčky: plnotučná horčica, Dijónska horčica, soľ, korenie, olivový olej, cesnak, rajčinový pretlak, kečup, sterilizované korenie -zelené, majonéza, vínny ocot, cukor.
Postup: zeleninu očistíme a nakrájame na hrubé žilien- (podlhovasté kúsky) tak, aby sme ich môhli držať a namáčať do omáčok ku stejkom. OMÁČKY KU STEJKOM: HORČICOVÁ OMÁČKA: 2 PL plnotučnej horčice vymiešame s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dozdobíme nasekanými bylinkami. MEDOVO-DIJÓNSKA OMÁČKA: Do Dijónskej horčice zašľaháme olivový olej, trocha medu, osolíme a okoreníme. Poriadne vymiešame! RAJČINOVO-CESNAKOVÁ OMÁČKA: Vymiešame rajčinový pretlak s prelisovaným cesnakom, pridáme kečup, olivový olej, korenie, soľ a najemno nasekanú čerstvú bazalku. KORENISTÁ OMÁČKA: Zelené sterilizované korenie aj s nálevom rozmixujeme, pridáme majonézu, okoreníme, osolíme a poriadne vymiešame. Dochutíme cukrom a kvapkou vínneho octu. Dozdobíme bylinkami. Hotové omáčky dáme pred konzumáciou zachladiť do chladničky.