Originál "Csabai" lečo

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 09. 11. 2008

Suroviny: 150 g čabajskej alebo domácej údenej klobásky, 1 väčšia cibuľa, 4-5 čerstvých paprík, 4 rajčiny, masť, soľ, korenie, rasca, majoránka, 1feferónka, 4 vajcia.

Postup: Klobásku nakrájame na kolieska a dáme na masti opiecť-až pustí šťavu. Potom pridáme na pásiky pokrájanú cibuľu, na pásiky pokrájanú papriku, ošúpané a na kocky pokrájanné rajčiny. Osolíme, pridáme rascu, korenie, majoránku a dusíme až vznikne hustá lečová šťava. Do tohoto základu pridáme nasekanú feferónku bez jadierok, zamiešame, pridáme vajcia a z ľahúčka premiešame. Necháme až vajíčka zatuhnú. Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.