Plachtinské lievance-"talkne"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 10. 11. 2008

Suroviny: 1/2 L mlieka, 2 celé vajcia, 15 g kvasníc, 50 g práškového cukru, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Postup: Suroviny spolu vymiešame na redšie cesto a necháme ho podkysnúť. Potom pečieme na omastenej panvici tradičné lievance. Podávame natreté lekvárom alebo nutelou. NÁŠ TIP: Upečené lievance podávame s kompótom z drobného ovocia ako: ríbezle, čučoriedky, maliny ap. Naplnené lievance ozdobíme šľahačkou, čokoládou alebo topingom, dozdobíme kúskami ovocia a podlejeme ovocným sirupom alebo kompótovou šťavou.