Zapečené plnené zemiaky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 11. 11. 2008

Suroviny: 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 300 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, soľ, korenie, čubrica, olej, pár strúčikov cesnaku, rasca.

Postup: Zemiaky poriadne vyumývame a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Uvarené scedíme a necháme vychladnúť. Potom zemiaky po dĺžke rozkrojíme na polovice a vnútro vydlabeme pomocou lyžice. Vydlabané zemiaky naplníme mäsovou zmesou a poukladáme ich na vymastený plech. Okolo zemiakov pokladieme aj vydlabanú časť zemiakov. Všetko posypeme na tenké plátky pokrájaným cesnakom, osolíme, posypeme rascou a zapečieme v rúre vyhriatej na 200°C. podávame s mliekom. Mäsová zmes: Na oleji zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, ochutíme mletou čubricou a orestujeme prudko dočervena.