Bedľové variacie

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 13. 11. 2008

Suroviny: Čerstvé huby-bedle, soľ, rasca, mletá paprika, olej, maslo, troj-obal.

Postup: RECEPT č.1: Klobúčiky z bedlí očistíme, poukladáme vedľa seba do pekáča a polejeme ich rozpusteným maslom. Potom ich posolíme, posypeme rascou, troška podlejeme vodou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút. Počas pečenia klobúčiky hlív obrátime aby neprihoreli a neboli horké. Podávame s chlebom. RECEPT č.2: Očistené klobúčiky bedlí osolíme ale len na strane kde sú lupienky a opečieme ich na omastenej panvici. Pečieme ich iba na slabom ohni, aby nám neprihoreli, ale ich neobraciame-aby nám nevytiekla vylúhovaná šťava. RECEPT č.3:Mladé klobúčiky bedlí v tvare vajca naplníme orestovanou mäsovo-vajíčkovou plnkou a opečieme na panvici s trochou oleja zo všetkych strán. PLNKA: Mleté bravčové mäsoochutené ako na spôsob fašírky orestujeme na cibuľovom základe a zahustíme rozšľahaným vajcom. RECEPT č.4: Väčšie klobúky bedlí očistíme, posolíme a obalíme v troj-obale. Potom ich vypražíme prudko na oleji -ako rezne. RECEPT č.5: Veľké klobúky bedlí očistíme a rozkrojíme ich na trojuholníky. Potrieme ich cesnakom -rozotretým so soľou, posypeme troškou mletej rasce a mletej červenej papriky. Pripravené opečieme na panvici s troškou oleja. Opečené podávame na maličkých hriankach z toustového chleba.