Suroviny: 1 kg v šupke uvarených zemiakov, 1 paprika PCR, 1 cibuľa, 1 šalátová uhorka, 1/2 menšej hlávky kelu. NÁLEV: 1,5 PL preosiateho prípravku ZELKO, 100 g kryštáľového cukru, 1 dcl oleja, 1 dcl octu. POSTUP: Suroviny na nálev prevaríme a horúci nálev nalejeme na pokrájané šalátové suroviny. Premiešame a necháme 2 hodiny odležať.
Postup: RECEPT č.2: 1 kg v šupke uvarených zemiakov, 1 cibuľa, 1 čerstvá kapia, 2-3 sterilizované uhorky, 200 g čerstvej kapusty-nakrájanej na tenučké rezančeky. Všetko úhľadne nakrájať na kúsky! NÁLEV:1/2 dcl octu, 1 dcl oleja, 100 g kryštáľového cukru, 1 PL preosiateho prípravku DEKO. Suroviny na nálev prevaríme a horúce nalejeme na šalát. Necháme odležať.