Plnka z kuracích pečienok

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 15. 11. 2008

Suroviny: 10 starších rožkov, mlieko a voda na namočenie rožkov, 5 vajec, 1 cibuľa, 400 g kuracích pečienok, 3 strúčiky cesnaku, 1 dcl detskej krupice, trocha vegety, soľ, mleté čierne korenie, trocha mletej rasce, 200 g čerstvých šampiňónov, viazanička čerstvej petržlenovej vňate.

Postup: Rožky pokrájame na kocky a polejeme ich mliekom a vodou aby dobre nasiakli. Nasiaknuté rožky pomliaždíme a prebytočnú vodu s mliekom vymačkáme. Na oleji zapeníme dosklovita nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a necháme podusiť, Pečienky očistíme, opláchneme a pomelieme na mlynčeku. Do misy dáme vyžmýkané rožky, podusené šampiňóny, pomleté pečienky, žĺtky z 2 vajec, detskú krupicu, troška vegety, rasce, korenia a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Zmes urovnáme na vymastený a krupicou vysypaný plech. Vrch troška posolíme a plnku upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatova. Podávame ako prílohu k pečenej hydine.