Suroviny: 400 g kuracích srdiečok, 2 cibule, olej, soľ, mleté čierne korenie, portské víno. NA KAŠU: 3/4 kg zemiakov, 1,5 dcl sladkej smotany, soľ, biele mleté korenie, muškátový oriešok, syr Niva alebo Hermelín.
Postup: Srdiečka očistíme od blán a cievok a dobre ich premyjeme, Na olejio necháme zosklovatieť nadrobno nasekanú cibuľu, priidáme k nej pripravené srdiečka, orestuje a stlmíme oheň. Podlejeme vriacou vodou, okoreníme a prikryté pomaly dusíme asi 60-90 minút. Mäkké srdiečka odokryjeme a na prudkom ohni za častého miešania necháme odpariť vodu. Keď je voda skoro odparená prilievame po troche asi 3 dcl portského vína. Nakoniec hotové srdiečka dochutíme soľou. KAŠA: Zemiaky očistíme, pokrájame na kocočky a uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme. V kastrólku zahrejeme smotanu, pridáme rozmrvený alebo nahrubo nastrúhaný syr a pomaly varíme až sa syr roztopí. Zemiaky okoreníme biely,m korením, muškátovým orieškom, pridáme smotanovo-syrovú zmes a všetko spolu vymiešame na kašu. Nakoniec kašu podľa chuti osolíme.