Suroviny: 300 g kuracích prsíčok, kurací vývar, 2 PL olivového oleja, 2 syry v črievku- (Bambíno), 500 mL sladkej smotany, 1 mennší pór, 2 čL koreniacej zmesi Harmónia chuti, 2 čL mletej papriky, zmes korenia na kurča, bylinkové korenie, hladká múka, soľ.
Postup: Do kastóla dáme olivový olej, pridáme na malé kúsky pokrájané kuracie prsíčka, orestujeme a pridáme koreniny. Keď je mäso poopekané podlejeme ho vývarom a necháme udusiť. Po 15 minútach dusenia pridáme na kolieska nakrájaný pór a spolu dodusíme domäkka. Potom pridáme syr z črievka, necháme ho rozpustiť a prilejeme smotanu, do ktorej sme zašľahali PL hladkej múky. Zmes necháme krátko prevariť a podávame k cestovinám. Do hotovej omáčky môžeme podľa chuti pridať aj čerstvé, najemno nasekané bylinky.