Domáca paštéka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 18. 11. 2008

Suroviny: 1,5 kg bravčového mäsa -(z pliecka), 1 kg bravčovej pečienky, 3 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 1 PL mlieka, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne aj nové korenie, najemno nastrúhaná citrónová kôra, muškátový oriešok, muškátový kvet, troška cukru, štipka mletej škorice, dochucovadlo Harmónia chuti.

Postup: Mäso aj pečienku najemno 2X pomelieme. Pridáme pomletú cibuľu, najemno rozotretý cesnak, ostatné pochutiny podľa receptu a svojej chuti. Všetko spolu dobre vymiešame a plníme do malých pohárov s viečkom. Sterilizujeme pri teplote 70°C asi 1 hodinu.