Bryndzové pirohy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 24. 11. 2008

Suroviny: 800 g zemiakov, 200 g hrubej múky, 100 g údenej slaninky, soľ. PLNKA: 200 g bryndze, 200 g zemiakov, soľ, kôpor.

Postup: Zemiaky na pirohy aj na plnku ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a pretlačíme. (popučíme). Z pretlačených zemiakov odoberieme množstvo určené na pirohy, pridáme múku, osolíme a vypracujeme cesto. PLNKA: Bryndzu vymiešame s ostatkom zemiakov, osolíme, pridáme nasekaný kôpor (ale ak nechceme tak nemusíme) a dobre premiešame. Cesto na pirohy rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska do ktorých kladieme kôpky plnky. Cesto preložíme do tvaru pirohov a okraje dobre popritláčame vidličkou. Potom pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode. Uvarené pirohy polejeme s kocočkami uškvarenej slaninky.