Srbský kurací paprikáš

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 24. 11. 2008

Suroviny: 1 kurča, 2 PL masti, 2 cibule, 2 zelené papriky, 2 rajčiny, 1 PL hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie.

Postup: Kurča umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Na masti speníme nasekanú cibuľu, pridáme mletú papriku a nakrájané kuracie kúsky. osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na pásiky pokrájanú papriku, na kocky pokrájané rajčiny a dodusíme domäkka. Do smotany zašľaháme múku a nalejeme k mäkkému kurčaťu. Necháme prevrieť a podávame s haluškami alebo s cestovinami.