Morčacie na slanine

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 24. 11. 2008

Suroviny: 1 kg morčacieho mäsa, 60 g prerastenej údenej slaninky, 1 PL masti, 1 cibuľa, 2 čL hladkej múky, soľ, korenie.

Postup: Morčacie mäso prešpikujeme pásikmi údenej slaninky, posolíme a dáme na pekáč. Na masti opražíme zvyšok slaninky, pridáme nasekanú cibuľu, orestujeme a nalejeme na mäso v pekáči. Potom mäso podlejeme troškou vody a dáme prikryté dusiť do horúcej rúry. Keď je mäso skoro mäkké, tak pekáč odokryjeme a mäso dopečieme dočervena. Vypečenú šťavu zlejeme do kastróla, šťavu zahustíme múkou, popražíme a zriedime vodou. Necháme prevrieť a šťavu nalejeme na naporcované mäso. Podávame s ryžou alebo s varenými zemiakmi.