Suroviny: 20 menších jabĺk, 250 g hladkej múky, 250 g tuku-Palmarín alebo Hera, soľ, ocot, 1 vajce, 200 g práškového cukru, mletá škorica.
Postup: Z múky, tuku, soli, octu, žĺtka a vody vypracujeme lístkové cesto. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a pokrájame ho na 20 štvorcov. Do každého štvorca cesta položíme olúpané a vyjadrincované jablko, ktoré sme predtým obalili v škoricovom cukre. Rohy štvorca potrieme bielkom a preložíme cez jablko tak, aby rožky boli na sebe a mohli sme ich o jablko pripichnúť špáradlom. Pripravené obalené jablká upečieme v horúcej rúre dozlatova. Jablká môžeme baliť aj do kúpeného lístkového cesta tak isto ako je napísané v tomto recepte.