Suroviny: 1 kg zemiakov, 300 g majonézy, 4 vajcia, mrazená zeleninová zmes na šalát, (alebo 1 cibuľa, 3 sterilizované uhorky, konzerva hrášku). 1 PL horčice, korenie, soľ, 1 PL worcestru, práškový cukor.
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Zatiaľ si mrazenú zeleninu necháme 2 minuty prevrieť vo vode ochutenej troškou vegety. Potom zeleninu scedíme a necháme na site odkvapkať. Ak zeleninu nemáme tak cibuľu nasekáme nadrobno, dáme do misy a troška posolíme. Pridáme na kocočky pokrájané uhorky a scedený hrášok. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocočky, pridáme zeleninu, majonézu, natvrdo uvarené vajcia (nakrájané na malé kocky), horčicu, worcester a zmes dobre premiešame. Dochutíme troškou mletého čierneho korenia a práškovým cukrom. Ak chceme šalát kyslejší, môžeme pridať trocha nálevu z uhoriek. Znova premiešame a necháme odležať. Šalát môžeme vylepšiť aj jablkom pokrájaným na malé kocočky.