Jednohubkové sypké pagáčiky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Slané pečivo, Vydané dňa: 27. 11. 2008

Suroviny: 400 g polohrubej výberovej múky, 2 žĺtka, 250 g tuku HERA, 3 mokka lyžičky soli. KVÁSOK: 7 PL mlieka, 1 čL cukru, 40 g kvasníc. Na potretie a posypanie: 1 vajce, celá rasca alebo sezamové semiačka, soľ.

Postup: Suroviny na kvások vymiešame a necháme podkysnúť. Potom pridáme preosiatu múku, žĺtka, zmäknutú HERU, soľ a vymiešame husté vláčne cesto. Hotové cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme malé pagáčiky. Pagáčiky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich 2 hodiny postáť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou alebo sezamom. Podľa chuti môžeme povrch posoliť a dáme ich do vyhriatej rúry na 180°C upiecť doružova.