Južná špecialita /recept z ostrova Ibiza/

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 27. 11. 2008

Suroviny: 600 g morčacích alebo kuracích prsíčok, mleté čierne korenie, 5 PL oleja, 1 cibuľa, 4 PL kečupu, 2 dcl šľahačkovej smotany, vegeta.

Postup: Prsíčka pokrájame na hrubšie rezance, osolíme, okoreníme, polejeme olejom a prikryté necháme v chladničke marinovať aspom 3 hodiny. Cibuľu nasekáme nadrobno, opražíme ju dosklovita na oleji, pridáme namarinované mäso a prudko zo všetkych strán opečieme. Nakoniec primiešame kečup, smotanu, dochutíme vegetou a necháme prevrieť. Podávame s hranolkami alebo s opekanými zemiakmi. Bohato obložíme čerstvou nakrájanou zeleninou.