Suroviny: 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 500 g mascarpóne, 2 konzervy ananásového kompótu v kúskoch, 2 balíky piškót, rum, kakaový prášok.
Postup: Cukor a žĺtka vymiešame do peny a opatrne zľahka primiešame mascarpóne. Ananás scedíme a necháme odkvapkať na site. Scedenú šťavu dochutíme rumom podľa chuti alebo rumovou arómou ( pre deti a abstinentov). Piškóty namáčame do ananasovo-rumovej šťavy a kladieme ich do pohárov. Na piškóty pokladieme vrstvu mascarpónového krému a doplníme ananásovým kompótom. Potom pokladieme ďaľšiu vrstvu opitých piškót, zarovnáme krémom a povrch posypeme kakaovým práškom. Poháre dáme do chladničky zatuhnúť. Pri podávaní do každého pohára zapichneme piškótu a dozdobíme kúskami ananásu.