Suroviny: 1/2 kg hladkej múky 00špecial, 1/2 kocky kvasníc, troška mletého čierneho korenia, trocha oregána, soľ, 1 čL cukru, voda. RAJČINOVÁ ŠŤAVA: Na šťavu-základ potrebujeme 1 maličkú konzervu rajčinového pretlaku, 1 väčšiu rajčinu, 1 malú cibuľu, soľ, korenie, cukor, oregáno, olej.
Postup: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 vymastené plechy. Cesto potrieme rajčinovým základom a obložíme podľa chuti. ŠŤAVA na potretie pizze: na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme ošúpané a na kocočky pokrájané rajčiny, osolíme, ochutíme korením, oregánom a necháme podusiť. Po schladnutí natrieme šťavou pizzový korpus. Cesto môžeme zamiesiť aj s bielym jogurtom a potom doriediť podľa potreby troškou vody.