Suroviny: FAŠÍRKY:600 g mletého hovädzieho mäsa, 100 g bravčového bôčiku, 1 veľká cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 šálka nasekanej zelenej petržlenovej vňate, štipka tymianu, štipka saturejky, 1 čilí paprička, soľ, trocha vody, 2 veľké rajčiny. ZEMIAKY: 4 veľké v šupke uvarené zemiaky, 50 g masla, 80 g tvrdého syra, 80 g šunky, soľ, nadrobno nasekaná petržlenová vňať.
Postup: Mleté mäso pomiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, prelisovaným cesnakom a nasekanými bylinkami. Potom pridáme ostatné pochutiny, podľa chuti osolíme a s troškou vody vypracujeme na mäsovú hmotu. Rajčiny ošúpeme, odstránime jadierka a dužinu nakrájame na drobné kocočky. Potom kocočky rajčín zapracujeme do mäsovej hmoty. Z hmoty tvoríme fašírky, necháme ich trocha odležať a ugriľujeme ich na grile. ZEMIAKY: Dobre umyté a všupke uvarené zemiaky nakrojíme po dĺžke a naplníme. PLNKA: Do zmäknutého masla zamiešame na kocočky pokrájanú šunku, nahrubo nastrúhaný syr, nadrobno naskanú petrželku, osolíme a dobre premiešame. Naplnené zemiaky zabalíme do alobalu a voľne pogriľujeme.