Bravčová panenka v marinádach

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 09. 12. 2008

Suroviny: Plátky z bravčovej panenky. Korenená marináda: 2 dcl oleja, 2 čL celého čierneho korenia, 4 strúčiky cesnaku, soľ. Medová marináda: 1 dcl oleja, 1 dcl medu, 4 strúčiky cesnaku, 1 čL čerstvých nasekaných čilí papričiek, 1 PL mletej sladkej papriky, 4 PL sojovej omáčky, soľ.

Postup: Plátky bravčovej panenky jemne z jednej strany naklepeme a dáme marinovať do zvolenej marinády. Necháme marinovať 2-3 hodiny. Rošt grilu potrieme údenou slaninkou a kúsky namarinovanej panenky na ňom griľujeme z každej strany 2-3 minúty. Počas griľovania potierame marinádou. Podávame s chlebom, horčicou a sterilizovanými baraními rohmi. Môžeme opekať aj doma na stejkovej panvici.