Pečené jablká s rumovým karamelom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 09. 12. 2008

Suroviny: Jablká, cukor, vlašské orechy, med, rum, škoricový cukor, drobenka na ozdobu, jablkové čipsy na ozdobenie.(sušené jablkové plátky)

Postup: Na panvici necháme skaramelizovať cukor, pridáme ošúpané nakrájané jablká a prikryté podusíme. Potom pridáme med, nasekané vlašské orechy a trocha škoricového cukru. Zmes premiešame, prehrejeme a zalejeme rumom. Ozdobíme podľa svojej fantázie plátkami jablkových čipsov a posypeme chrumkavou drobenkou. Podávame doplnené s vaniľkovou alebo levandulovou zmrzlinou. Drobenka: Práškový cukor, maslo a hladkú múku vymiešame na tuhú hmotu, ktorú nastruháme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme upiecť v horúcej rúre.