Ischelské tortičky /kolieska/

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 22. 12. 2008

Suroviny: Cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, 1 PL kakaa, 50 g mandlí, 1 vajce. PLNKA: 100 g kryštáľového cukru, 100 g orechov, 2 žĺtky, 2 PL rumu, 100 g masla. POLEVA: 150 g čokolády na varenie, 60 g stuženého tuku, mandle na zdobenie.

Postup: Preosiatu múku, maslo, vajce, práškový cukor, kakao a pomleté mandle spracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm. Guľatou formičkou vykrajujeme z cesta kolieska, ktoré upečieme vo vyhriatej rúre doružova. Vychladnuté kolieska naplníme náplňou a zlepíme po 2 kusy k sebe. Potom vrch polejeme polevou a ozdobíme ošúpanou mandlou. PLNKA: Žĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do hustej peny, potom odložíme z pary a miešame do vychladnutia. K vychladeným žĺtkom primiešame maslo, pomleté orechy a rum. POLEVA: nad parou rozpustíme čokoládu a stužený tuk na polevu.